Välkommen 

Tappa Kilon är en guide om hälsa, skönhet, mat och träning.

Namnet på sajten låter kanske hårt, men vår tanke är absolut inte att hetsa någon att gå ner i vikt, utan vi vill helt enkelt komma med tips om hur man kan leva ett mer hälsosamt liv.

Läs vår blogg 

I vår blogg hittar du ytterligare tips om hur du kan må bättre i vardagen. Det kan vara allmänna skönhets- och träningstips, intressanta artiklar om plastikkirurgi eller det senaste inom yoga-världen. 

Mycket nöje och trevlig läsning!

Tips för att gå ned i vikt - utan press och pekpinnar

Slipp överviktsrynkorna med Botox

Alla människor får rynkor i olika utsträckning. Till stor del handlar det om arv, men rynkor är inte enbart genetiskt betingat. Mycket handlar det också om vilken miljö vi lever i och hur vi tar hand om våra kroppar. Forskning visar att rökning och solljus är två viktiga faktorer när det handlar om hur snabbt vår hud åldras. Den som bor i en stor stad som Stockholm utsätts så klart också för mer avgaser och andra gifter som är skadliga för huden. Den som vill ha ett slätare ansikte som äldre gör alltså klokt i att bo på landet, undvika rökning och alltför mycket solande.

En annan faktor som bidrar till rynkor är denna sidas tema: övervikt. Övervikt i längre perioder ger ett rynkigare ansikte. Det har så klart med gravitationen att göra, men också bland annat för att övervikt ger en torrare hud. Den som går ner i vikt blir överlag friskare och ser sundare ut, men rynkorna finns kvar. För den som fortfarande är relativt ung kan det kännas svårt att acceptera att man ser äldre ut i ansiktet på grund av rynkor. Därför är det inte ovanligt att överviktiga människor som lyckats gå ner i vikt går till en hudklinik och genomgår en behandling med botox eller något annat muskelavslappnande medel.

Hur fungerar Botox?

Botox är ett produktnamn och inte ett eget ämne. Tillsammans med en rad andra muskelavslappnande medel som används både för medicinskt bruk och inom skönhetsindustrin, som till exempel Dysport och Neurobloc, så utvinns det ur giftet Botulinumtoxin, som finns i naturen och produceras av en bakterie. Botulinumtoxin är ett fruktansvärt starkt gift, men produkterna som utvinns ur det är kraftigt försvagade. Det Botox gör är i grunden att förlama nervändarna där det injiceras och hindra dem från att skicka signaler till varandra. Det gör att Botox framgångsrikt kan användas för att förhindra muskelsammandragningar vilket gör det till ett effektivt medel mot till exempel spasmer och migrän. Det används också för att lindra inkontinens och ymnig svettning.

Botox inom skönhetsindustrin

Botox används också inom icke-kirurgisk skönhetsbehandling, eftersom det har en förmåga att släta ut rynkor, framför allt runt ögonen och i pannan. I Stockholm har skönhetsbehandling med Botox ökat kraftigt de senaste åren. Det är små muskelsammandragningar som skapar rynkor i ansiktet, framför allt den s kallade ”argrynkan” mellan ögonbrynen och ”kråksparkarna” i ögonvrårna. Dessa muskelsammandragningar upphör när man injicerar Botox.

Botox injiceras med nålar och en behandling kräver ett flertal stick som måste sättas korrekt. Därför är det alltid viktigt att man går till en klinik med utbildad medicinsk personal med rätt kunskaper och kompetens. Gör man det är en behandling med Botox riskfri och i stort sett utan biverkningar.  I Stockholm är flesta skönhetssalonger som erbjuder Botox seriösa, men det finns alltid undantag.  Det som de flesta klagar på när de gjort Botox första gången är att de upplever en nedsatt förmåga att styra musklerna i sitt ansikte; att uttrycka känslor i ansiktet. Detta är dock en övergående effekt och har man blivit behandlad på en bra klinik händer det väldigt sällan.

Effekten av Botox är övergående

Det räcker dock inte att genomföra en enda behandling med Botox för att slippa ifrån sina rynkor. Effekten av medlet är övergående och den som vill slippa se rynkorna komma tillbaka måste vara beredd på att upprepa behandlingen ungefär en gång i halvåret. Det gör att Botoxbehandling mot rynkor i längden blir en ganska dyr historia. Många väljer därför när de kommer upp i övre medelåldern att upphöra med behandlingarna och låta naturen ha sin gång. Rynkor behöver inte alltid vara något negativt, utan kan i ett åldrande ansikte se helt rätt ut. När allt kommer omkring är ju rynkor endast en fråga om utseende. Har man lyckats gå ner i vikt har man redan vunnit den avgörande striden i kampen för ett längre liv, och det är en långt större seger.

Läs mer om Botox här.

15 Oct 2018

Välkommen 

Tappa Kilon är en guide om hälsa, skönhet, mat och träning.

Namnet på sajten låter kanske hårt, men vår tanke är absolut inte att hetsa någon att gå ner i vikt, utan vi vill helt enkelt komma med tips om hur man kan leva ett mer hälsosamt liv.

Läs vår blogg 

I vår blogg hittar du ytterligare tips om hur du kan må bättre i vardagen. Det kan vara allmänna skönhets- och träningstips, intressanta artiklar om plastikkirurgi eller det senaste inom yoga-världen. 

Mycket nöje och trevlig läsning!