Välkommen 

Tappa Kilon är en guide om hälsa, skönhet, mat och träning.

Namnet på sajten låter kanske hårt, men vår tanke är absolut inte att hetsa någon att gå ner i vikt, utan vi vill helt enkelt komma med tips om hur man kan leva ett mer hälsosamt liv.

Läs vår blogg 

I vår blogg hittar du ytterligare tips om hur du kan må bättre i vardagen. Det kan vara allmänna skönhets- och träningstips, intressanta artiklar om plastikkirurgi eller det senaste inom yoga-världen. 

Mycket nöje och trevlig läsning!

Tips för att gå ned i vikt - utan press och pekpinnar

Blogg

RSS

Hur väljer man förlovningsring?

14 Sep 2023

Att välja en förlovningsring är en viktig och betydelsefull uppgift. Det är en symbol för kärlek och engagemang som kommer att bäras under en livstid.

För att hjälpa dig att välja den perfekta förlovningsringen har vi sammanställt denna omfattande guide som kommer att guida dig genom processen.

Innan du börjar söka efter en förlovningsring är det viktigt att förstå din egen stil och preferenser. Det finns olika typer av förlovningsringar att välja mellan, inklusive diamantringar, safirringar och ringar med ädelstenar. Ta dig tid att fundera över vilken stil som passar dig bäst och vilken typ av ädelsten som tilltalar dig mest.

Det är också viktigt att bestämma din budget innan du börjar leta efter en förlovningsring. Det finns förlovningsringar i olika prisklasser, och det är viktigt att hitta en ring som passar din budget. Genom att sätta en budget kan du också begränsa ditt sökande och fokusera på de alternativ som är mest relevanta för dig.

Lär dig om olika ädelstenar

När du väljer en förlovningsring är det viktigt att lära dig om olika typer av ädelstenar. Diamanter är en populär och klassisk val, men det finns också andra vackra alternativ som safirer, rubiner och smaragder. Ta reda på mer om varje ädelsten, inklusive deras egenskaper och kvaliteter, för att göra ett informerat val.

För att hitta den perfekta förlovningsringen är det viktigt att testa olika ringstilar. Det kan vara svårt att avgöra vilken stil som passar dig bäst baserat på bilder och beskrivningar. Besök en juvelerare och prova på olika ringar för att se vilken stil som ser bäst ut på din hand och känns mest bekväm.

Att anpassa din förlovningsring är ett bra sätt att göra den ännu mer unik och personlig. Du kan lägga till personliga detaljer som gravyr eller välja en ringdesign som symboliserar något speciellt för er som par. Tänk på olika sätt att anpassa din ring för att göra den ännu mer meningsfull och speciell.

Om du ska köpa förlovningsringar, kolla hit: fintochbilligt.se/ringar/forlovningsringar/

Vad erbjuder en kiropraktor i Vasastan?

12 Jun 2023

Boende i och runt Vasastan kan ha noterat att det går att få hjälp hos en kiropraktor i området. Men hur kan en kiropraktor i Vasastan hjälpa till egentligen?

Att besöka en kiropraktor med jämna mellanrum tillhör livet för många människor. I en värld där vi blir mer och mer bekväma, och med det mer stillasittande, är det inte konstigt att kroppen kan göra ont. Vid dessa tillfällen kan en skicklig kiropraktor komma väl till pass. Kiropraktorn har stenkoll på kroppen och vet hur man kan lindra smärtor.

Ofta finns det en kiropraktor att tillgå i ens absoluta närhet. Speciellt om man bor i en större stad. Att det finns en kiropraktor i Vasastan i Stockholm har garanterat boende i området noterat och kanske har de även valt att boka in ett besök. En kiropraktor kan nämligen vara nyttig för de flesta, gammal som ung, och hjälpa till även när man inte lider av några större krämpor.

En kiropraktor med bred kompetens

Ofta kan en kiropraktor erbjuda många olika tjänster. För att få ordning på en kropp som har ont kan det nämligen behövas en bred repertoar av behandlingar. Kiropraktorn kan exempelvis hjälpa sin patient med ett träningsschema. Övningar som är tänkta att stärka upp musklerna runt det smärtsamma området på kroppen.

Vissa kiropraktorer kan också bistå med massage. Att släppa spänningar kan även det bidra till en mer smärtfri kropp och därför kan massage ibland vara effektivt. Att kombinera träning och massage med kiropraktisk kroppsbehandling är ett lyckat recept för många människor. Kolla in www.kiropraktorvasastan.se om du letar efter en erfaren kiropraktor.

Företagsmassage är ett vinnande koncept i Stockholm

7 Jun 2023

Om du är mån om dina anställda kan företagsmassage vara något för dig som är verksam i Stockholm. Det ger absolut dina anställda friskvård på rätt sätt.

Tänk dig själv att du har en hektisk vecka där allt måste klaffa både på jobbet och i hemmet. Då kan det vara guld värt att få lägga sig på en massagebänk och bli omhändertagen. Här får dina muskler slappna av ordentligt samtidigt som din hjärna svävar bort i ett behagligt tillstånd.

Ibland kan det vara den där halvtimmen eller timmen på massagebänken som räddar allt från att kollapsa. Du vaknar till full av energi istället för att sakta men säkert gå mot en total kollaps inom loppet av några dagar. Tänk att det enda som behövs skulle kunna vara lite företagsmassage.

Företagsmassage ger dina anställda ny energi i Stockholm

Det kan räcka med företagsmassage för att dina anställda ska tycka att de jobbar på ett fantastiskt företag. Att få bli berörd kan vara precis vad en person verkligen behöver för att orka med dagen eller veckan. En annan behöver låta musklerna få sig en rejäl omgång så att blodet börjar strömma genom kroppen.

Oavsett vilket dina anställda behöver så är svaret på deras behov kort och gott massage. Det är enkelt och behändigt då en massör kan komma till företaget. Det går även att köpa ett kort som de anställda kan använda sig av på väg hem från sitt arbete. Du bestämmer själv hur det ska vara.

HLR-utbildning i Stockholm kan rädda ens liv

29 May 2023

Vartenda år drabbas alltför många av ett hjärtstopp. För att ha större chans att överleva behöver människor gå en HLR-utbildning i Stockholm. Det kan rädda liv.

Att livet är otroligt skört, det är något alltför många har fått erfara. Det finns vissa saker som kan göra tillvaron tryggare och som framförallt kan rädda liv. Att ha kunskap om hjärt- och lungräddning är en av dem. Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst. Det är visserligen ovanligare bland unga, men det händer.

När och om det händer, då kan man bara hoppas att det finns någon på plats som kan utföra HLR. HLR kan rädda ens liv. Vid ett hjärtstopp minskar chansen för överlevnad varenda minut. En minut innebär cirka 10 % mindre chans att överleva. Det betyder att på bara fem minuter, så är chansen bara hälften så stor att man överlever.

Allt man behöver veta på HLR-utbildning

Det är anledningen till att det är så otroligt viktigt att fler människor skaffar sig kunskap om hur de ska agera. Så att man snabbt kan hjälpa till om det behövs. En HLR utbildning tar inte mer än några timmar. På dessa timmar får man livsviktig kunskap.

Med hjälp av en docka får man också träna på att utföra hjärt- och lungräddning. Det handlar om placering av händerna, styrka och hur ofta kompressionerna ska göras. Man får även lära sig hur man ska agera under hela händelseförloppet. HLR-utbildning är något för alla. Vill man rädda liv, så är det rätt utbildning att gå.

Företagshälsovård Stockholm - skapa en frisk arbetsplats

24 Feb 2023

Hur mår egentligen dina anställda - och hur mår du? Att vi idag upplever en större stress än någonsin tidigare i historien är allvarligt. Stress är idag klassat som en folksjukdom och med detta kommer också långa sjukskrivningar där exempelvis utbrändhet är vanligt förekommande.

Det kostar pengar för företag - och det handlar om personliga tragedier både för den drabbade och dennes närstående. Genom att aktivt motverka stress och genom att jobba hårt med att erbjuda sina anställda en mer harmoniskt och välmående arbetsmiljö så kan man göra enorma vinster.

Hur mår personalen - egentligen?

Företagshälsovård i Stockholm är ett bra startskott för detta. Genom att välja företagshälsovård i Stockholm kan samtliga anställda få svar kring sin fysiska hälsa - blodprov, blodtryck, mätning, vägning, olika tester för sjukdomar - och där de även ges personliga samtal om sina liv, både civilt och på arbetet, i övrigt. Finns det exempelvis risk för sjukdomar så kan man direkt sätta in insatser och behandlingar för dessa.

Finns det, sammantaget, indikationer på att personalen mår dåligt på jobbet och exempelvis upplever en enorm press och stress - ja, då får också du som arbetsgivare en möjlighet att ta tag i detta och skapa ett arbete mot en positiv förändring. Företagshälsovård i Stockholm ger, helt enkelt, vinster i varje led.

Undersökningarna följs upp

Dessutom handlar det heller inte om en enstaka insats. Företagshälsovård i Stockholm sker löpande och det är viktigt att den initiala undersökning som sker också följs upp regelbundet. Av givna skäl: man vill se att personalen de facto börjar må bättre och man vill se att exempelvis ett arbete med förändring också bär frukt. Det kan handla om att man bokar in kvartalsvis och sedan - om allt följer planerna - övergår till att nya undersökningar sker varje halvår.

Det viktiga är att dessa undersökningar äger rum och att man som arbetsgivare genom detta dels visa att man bryr sig om personalen och dels också att man tar resultaten på allvar. För mycket stress? Du kan skapa förändring! Mer om hur man skapar en förändring kan du läsa på https://www.företagshälsovårdstockholm.nu.

Skicklig och snabb tandvård hos tandläkare i Solna

17 Jan 2023

Tänder och hur man sköter dem är viktigt. Har man inte noterat detta tidigare märks det direkt om något går fel. En tandläkare i Solna kan lösa många problem.

Hur våra tänder mår har en stor inverkan på vår allmänna hälsa. Det är allmänt känt att tandvärk är plågsamt och tandvärk kommer oftast från dåligt skötta tänder. Visst sker också olyckor. En så oskyldig sak som att snubbla hemma kan resultera i en utslagen tand och svår smärta.

En god tandhälsa kan inte förebygga olyckor men den kan minska risken för karies och de komplikationer detta kan medföra. Likaså minskar risken för tandfickor och annat obehag för den som regelbundet går till tandläkare och sköter tandborstning regelbundet. Tillsammans med din tandklinik ser du till att hålla dina tänder i bästa skick.

En bra tandläkare för alla

Hur ska en bra tandläkare vara? Handlag är viktigt, och att personen ifråga är lyhörd och kompetent. Många är ganska ängsliga inför besök hos tandläkare och behöver känna trygghet i en situation där man saknar inflytande eller möjlighet att agera. Man behöver förstås även känna sig bekväm med övrig personal.

En bra klinik då? Där finns mycket som ska stämma. Det behöver förstås vara lätt att få en tid, speciellt om det gäller ett akut ärende. Priserna får gärna vara rimliga och betalningsalternativ uppskattas alltid. Sedan vill man som patient förstås se en bred kompetens hos kliniken. Allt från akuta problem till den dagliga skötseln ska kunna hanteras på samma ställe. Operation och tandsten – allt är viktigt på sitt sätt.

Solarium i Huddinge när du vill ha ljusterapi

16 Aug 2022

På solarium i Huddinge kan du få ultravioletta stålar på din kropp så den blir brun och fin. Det blir även lite ljusterapi att ta emot artificiellt solljus.

Ett solarium kan betyda så mycket mer än att bara få en brun kropp att visa upp. För en del personer innebär det att de får ljus på kroppen, och om du är känslig för mörka årstider kan det vara en utväg att sola i solarium. Då får både kropp och själ ut sin önskade del på det stora hela.

Vad ger ett solarium, mer än ett vackert pigment, kanske du frågar dig? Värmen gör det möjligt för dig att slappna av i dina muskler under en kort tid, vilket även kan ge en viss vila till ditt sinne. Så du blir mer avslappnad än tidigare. Återigen bra för kropp och sinne eller själ.

Solarium i Huddinge ger dig sinnesro

Att komma iväg till ett solarium i Huddinge kan vara din stund på jorden. Många tycker om att gå till sitt favoritställe och där har de en stund för sig själva. De njuter av värmen och att bli bruna. Deras kroppar njuter av terapin som ljusterapin ger.

De allra senaste solarierna är ofta obemannade. Istället har man satt in vakter som gör en rond då och då. Det innebär att du kan känna dig säker under tiden du använder ett solarium för att gå och sola. Du behöver inte heller känna dig otrygg när det gäller rör, då de är av högsta kvalité.

Skönhetsklinik för dig som vill känna dig trygg

17 Jul 2022

Att besöka en skönhetsklinik kan verkligen vara en avslappnande upplevelse. I alla fall om du känner dig trygg med resultatet. Välj erfarenhet och utbildning.

Åh, skönhetsbehandlingar! Många tycker verkligen att det är bland det bästa som finns. Det kan till och med vara en riktigt avslappnande upplevelse. Att ta tid för bara dig, luta dig bekvämt tillbaka i stolen och få upplevelsen av att känna dig lite snyggare när du går hem igen. Det kan väl knappast bli bättre.

Samtidigt hänger resultatet till stor del på vilken klinik du väljer att vända dig till. Det finns många aktörer i skönhetsbranschen som verkar på olika nivåer av kvalitet, och du ska se till att vända dig till en klinik där du både känner dig trygg och där du kan vara trygg med att få ett bra resultat.

Välj en skönhetsklinik med erfaren och utbildad personal

Lägger du ditt ansikte i händerna på en erfaren klinik som Sundbybergs Laserklinik kan du känna dig helt lugn inför resultatet av behandlingen. Du ska absolut välja en klinik vars medarbetare är utbildade och certifierade. Många av de behandlingar som utförs på en skönhetsklinik i dag ger verkligen resultat, och då gäller det att resultatet blir det du förväntar dig.

Självklart ska du vid ditt besök på en skönhetsklinik känna att du blir personligt bemött och att alla dina önskemål blir tillgodosedda. En erfaren skönhetsklinik vet hur man sätter kunden i fokus för att kunna leverera den allra bästa tjänsten.

Misstänkt för narkotikabrott - dömd på förhand

6 Oct 2021

Narkotikabrott räknas som ett av de vanligaste brotten i Sverige och det är också ett brott som ökar. Varje år sker miljontals narkotikabrott, men det är bara ett fåtal av dessa som anmäls och som hamnar i statistiken. Mörkertalet är enormt. Det finns en skillnad mellan narkotikabrott och andra typer av brott och denna skillnad ligger i hur man som misstänkt blir betraktad i allmänhetens ögon.

Att vara misstänkt för ett narkotikabrott är nämligen något som tenderar att bli väldigt stigmatiserande och som dels försvårar själva processen med rättegången och dels också vägen tillbaka - oavsett om man blivit dömd eller frikänd. Om man exempelvis jämför en misstanke för ett narkotikabrott med en misstanke om en misshandel så syns en tydlig skillnad. Det senare brottet rycker många på ögonen åt och man har - vid en fällande dom - väldigt lätt att förlåta.

Ett narkotikabrott däremot, det blir ofta ansett som ett smutsigare brott i allmänhetens ögon. Det kan innebära medial uppmärksamhet - i synnerhet i mindre orter och städer - och ryktesspridning kan ske. Det senare innebär att brottet hela tiden blir värre och värre när det går från en mun till en annan. Allt detta gör att själva rättegången blir komplicerad och där man som misstänkt - även vid en friande dom - kan vara skyldig i allmänhetens ögon. Helt enligt devisen om Ingen rök utan eld….

Narkotikabrott och straff

Sverige har en hård narkotikapolitik som skiljer sig från hur många andra länder ser på saken. Att exempelvis många delstater i USA legaliserat marijuana är ett tecken på detta. I Sverige blir vi redan från tidig ålder inpräntade att narkotika - oavsett vilken typ av drog det handlar om - är livsfarligt. Detta medför att de som dels brukar och dels de som misstänks för ett narkotikabrott direkt, så att säga, frå horn i pannan. Däri ligger en stor del av problemet och det förklarar det stigma som ett narkotikabrott kan innebära.

Misstänkt för narkotikabrott - rätt försvarare

Om man blir misstänkt för ett narkotikabrott så kan det handla om en lång resa innan man blir rentvådd. Detta både rent juridiskt och allmänt. Gällande det juridiska så är vikten av rätt försvarare enormt stor. Som sagt; det kan handla om en stor yttre press från både media och från allmänheten och rätt försvarsadvokat orkar hantera denna och orkar slutföra sitt arbete till 100%.

Gällande den andra resan så handlar det om ett frikännande. Hur tar man sig vidare om man redan är dömd på förhand? Här finns ett problem i vårt samhälle där olika brott behandlas olika. Det krävs styrka för att orka ta sig vidare.

På denna sida finns mer information om narkotikabrott: https://www.narkotikabrott.nu/ 

Du behöver inte lägga dig under kniven

3 Feb 2021

Många drar sig för att göra ansiktslyft då det kan kännas obehagligt att lägga sig under kniven. Samtidigt är det många som ändå vill uppnå samma resultat som man får efter ett ansiktslyft.

Blir du psykiskt påverkad av att ansiktet inte har sin gamla form längre? Rynkorna blir fler och fler och huden blir slappare. Vill du göra ett ansiktslyft, men vågar inte på grund av rädslan för att bli skuren i? Idag är det möjligt att genomföra ett ansiktslyft utan kniv. Det finns alltså inget som hindrar dig. Med hjälp av trådar kan du göra det ansiktslyft du drömt om och få tillbaka din gamla form. Bort med rynkorna och njut av ditt lena släta ansikte.

Med hjälp av trådar

Låter det konstigt med trådar som lyfter ansiktet? Här kommer en kort förklaring på hur det går till; man gör små hål i huden, sedan för man in en kanyl i hålen som tråden sedan åker igenom. När man drar ut nålen stannar tråden kvar, och man kan sedan dra åt den för att få den önskade effekten. Det är helt ofarligt att göra denna form av ansiktslyft. Man kan få bedövning om man upplever obehag, men många tycker inte att det känns eftersom nålarna som används är väldigt små. Efter behandlingen är det vanligt att känna obehag och det kan uppstå rodnad, svullnad, klåda, smärta och blåmärken på det behandlade stället. Dessa problem försvinner dock ganska snart och man kan glädjas åt ett slätare ansikte.

För en slätare hud

17 Dec 2020

Ingen av oss är 100% nöjd med vår hud. Det behöver man inte heller vara. Ibland kan det ändå kännas väldigt bra att släta ut rynkor och streck eller få fylligare mun. Med fillers ordnar man det.

Naturligt är alltid vackrast sägs det. I princip håller vi alla med - men det kan ändå skava en hel del när man noterar att huden ser allt annat än slät ut. Alla får med åren mindre elastisk hud och en del skavanker. Linjer blir till rynkor och munnen ser mindre generös och glad ut.

Idag är vi många som väljer att använda olika behandlingar för att få den där släta hyn vi önskar. Det går naturligtvis att korrigera med kirurgi - men det är ett ganska drastiskt ingrepp för de flesta. Det är inte heller nödvändigt. Idag är fillers ett utmärkt sätt att enkelt och snabbt få slät hy.

Vad är fillers och hur fungerar det?

Fillers är helt enkelt injektioner med hyaluronsyra. Det är ett kroppseget ämne och kroppen producerar det själv. Med åren minskar dock produktionen och ett av resultaten är just att huden blir mindre elastisk och slät. En injektion återställer balansen och ger snabb effekt.

När man behandlar med fillers kan man börja med en lätt bedövande salva och därefter injicerar en erfaren person hyaluronsyra. Området kommer att vara svullet några timmar och du ska ta det lugnt den dagen. Så fort svullnaden lagt sig syns resultatet. En injektion har effekt i ett halvår och sedan kan man, om man vill, fylla på igen. Läs mer om fillers behandlingen på denna hemsida: https://www.fillersgöteborg.com

Så blir du snabbast kvitt vinterkräksjukan

14 Sep 2020

Den kommer plötsligt, den kommer oannonserat och den kommer alltid objuden. Vinterkräksjukan dyker upp i de flesta svenska hushåll och drabbar speciellt familjer med barn som går i förskola. Frågan är om man kan skydda sig och om den går att bli av med? Det går och så blir du snabbast kvitt vinterkräksjukan och så kan du helt slippa att se den slå rot innanför din dörr.

Vinterkräksjukan är en åkomma som orsakas av calicivirus och den sprids genom kontakt med smittade människor, via mat - eller dryck som hanterats av sjuka personer eller via mat eller livsmedel som inte sköljts av eller tvättats noggrant. Det senare är speciellt vanligt vid frysta hallon som - vid uppvärmning - inte nått en temperatur om minst 70 grader.

Vinterkräksjukan är vanligast förekommande under vintern, men den är inte exkluderat till just detta halvår utan kan komma egentligen när som helst. Det handlar för vuxna mest om diaréer, medan det för barn brukar yttra sig i kräkningar. Till detta kan man sedan - oavsett ålder - även addera magsmärtor, feber, huvudvärk och en allmän smärta i kroppen.

Det enda positiva med vinterkräksjukan är att den går över ganska snabbt och att man normalt är på fötter redan efter något dygn. Det negativa - och något som många småbarnsföräldrar fått uppleva - är att den kan göra omtagningar. Det vill säga: det finns ingen garanti att den inte kommer tillbaka.

Så kan du förhindra vinterkräksjukan

Det enda som egentligen hjälper mot vinterkräksjukan är att man är aktsam med den egna hygienen. Tvål och vatten är de bästa vännerna man har i samband med att vinterkräksjukan går. Tvätta alltid händerna i samband med toalettbesök. Tvätta alltid i samband med matlagning och gör det till en vana att alltid tvätta av händerna då du kommer hem.

Du kan även använda handsprit - även om det mest visat sig ha en mer psykosomatisk effekt. Handspriten gör rent händerna från bakterier, men de tar inte bort viruset som skapar vinterkräksjuka. Tvålen ska vara flytande och en annan bra väg är att hela tiden se till att använda rena handdukar.

Gällande textilier så bör man vara noggrann och tvätta lite oftare än normalt - i synnerhet så är detta ett måste om vinterkräksjukan funnits i huset. I samband med detta så ska man - naturligtvis - även se till att rengöra och städa. Det gäller då hela hushållet och hela bostaden, men särskilt viktigt är det att saker som man haft direktkontakt med rengörs grundligt. Lysknappar, fjärrkontroller och exempelvis knivar eller annat med handtag - räcken, dörrar och ledstänger. Tandborstar kan med fördel bytas ut mot nya.

Finns vaccin mot vinterkräksjukan?

En våt dröm vore naturligtvis att kunna ta en tablett eller en spruta och slippa drabbas av vinterkräksjukan. Hittills så är detta dock bara en dröm. Forskare världen över - det är definitivt inget svenskt problem - jobbar med att hitta vaccin som ska erbjudas, men ännu har man bara hittat hjälp mot vissa grenar av viruset. Dock så spår man att detta ska vara löst inom en femårsperiod. Det skulle vara väldigt tacksamt sett till att vissa grupper faktiskt svävar i livsfara i samband med vinterkräksjukan - äldre, sjuka och spädbarn kan drabbas hårdare och det är också därför som sjukhus blir extra känsliga.

Kan man då på annat sätt förebygga att drabbas eller förhindra att andra smittas? Som sagt: tvål och vatten är den bästa medicinen mot vinterkräksjuka. Man kan även försöka använda sig av exempelvis luftrenare - om man nu har tillgång till en sådan - samt att vädra ur bostaden efter att ha drabbats. Tänk även på att man ska hålla en viss inkubationstid i syfte att undvika att smitta andra. Kort sagt: håll dig hemma en extra dag om du smittats. Det är bra för alla.

Caliciviruset är listigt och svårt att lura. Vissa har bättre motståndskraft än andra och det är också den enkla förklaringen till varför en del aldrig drabbas i samma omfattning som andra.

Intresserad av skönhet? Utbilda dig till estetisk skönhetsterapeut

19 Aug 2020

Botox är en av världens mest använda skönhetsbehandlingar, med goda resultat och säkra behandlingsmetoder. Gå en utbildning i botox, och bli en certifierad skönhetsterapeut du också.

Har du länge varit förtjust i allt som har med skönhet och hudvård att göra? Kanske är du proffs på olika produkter, och en fena på vilka krämer, serum, oljor och exfolierande masker man ska använda för att få till det där fantastiska glowet. Varför inte ta det ett steg längre - och utbilda dig till certifierad skönhetsterapeut? Med kunskaper inom olika typer av behandlingar och produkter, såväl invasiva som icke invasiva, får du möjlighet att dela med dig av din expertis och hjälpa andra att få en piggare, slätare och mer ungdomlig hy.

Så utbildar du dig inom botox

Ett första och grundläggande kriterium för att kunna genomgå en botoxutbildning - och så småningom få administrera behandlingar med botox - är att du har en bakgrund som utbildad läkare, sjuksköterska eller tandläkare. Detta är en ny regel sedan 2020, som tillkommit för att säkerställa säkrast möjliga behandlingar för alla kunder. Har du en sådan utbildning i ryggen och önskar utveckla dina kompetenser inom området skönhet, är nästa steg att hitta en bra utbildningsanordnare. Många skönhetskliniker och hudvårdkliniker erbjuder utbildning och certifiering inom såväl botox som fillers och andra typer av invasiva behandlingar. Enklaste sättet att hitta en aktör nära dig är att söka på nätet, alternativt höra dig för med vänner och bekanta om någon har en rekommendation.

Hur går en sådan skönhetsutbildning till?

En kvalificerad utbildning inom botox och andra medicinska estetiska behandlingar bör allra helst ledas av en läkare med lång erfarenhet inom medicinsk hudvård. Ett tips är att dubbelkolla utbildningens upplägg och vem som leder den innan du anmäler dig och hoppar på något. Det är viktigt att du väljer en utbildare av god kvalitet, både för din egen och för framtida kunders skull.

En utbildning inom botox kan sedan fås på olika nivåer, både grundläggande och mer avancerade. Du får kunskap om ämnet botox och hur det verkar i kroppen. Du får lära dig ansiktets anatomi samt hur och var man injicerar botox. En bra utbildning innehåller såväl teoretiska som praktiska moment, och avslutas med en examination där du vid godkänt resultat erhåller en certifiering. Därefter kan du börja arbeta som skönhetsterapeut och erbjuda kvalificerade medicinska estetiska behandlingar till människor. Antingen som anställd på klinik, eller genom att öppna en alldeles egen salong. Läs mer om botoxutbildningar på denna hemsida: https://www.botoxutbildning.se/

Läsglasögon för den klarögda

26 Mar 2020

Är inte synen självklar för dig och det börjar bli svårt med liten text? Kan du inte läsa innehållsförteckningar på mataffären? Läsglasögon löser det problemet!

Det är inte många av oss som kommer att bibehålla en perfekt syn hela livet ut. En del personer får problem med synen redan i tidig barndom medan andra är symptomfria långt upp i åldrarna. Variationen är med andra ord stor. Att inte ha fullgod syn innebär idag inte något speciellt handikapp eller några större problem. Synproblem korrigeras enkelt med glasögon eller med kontaktlinser. Ett problem med de lösningarna är att det är relativt kostsamt för vuxna personer. Något som också gör det ganska krångligt är att glasögon “på recept” kräver en hel del provningar och undersökningar och återkommande besök hos optiker. Det är i och för sig något du gärna utsätter dig för eftersom livet utan hjälp vid större synproblem inte blir speciellt roligt!

Stora problem och mindre problem

Om du klarar din vardag utan större problem förutom när det gäller att läsa text är det en utomordentligt god idé att prova läsglasögon. Läsglasögon är en samlad beteckning på icke individuellt anpassade glasögon i måttliga styrkor. De är ett utmärkt hjälpmedel som enkelt går att ta med i fickan, i handväskan, ha liggande i bilen, i tv-soffan och så vidare. Läsglasögon finns oftast i styrkor på hel - och halvsteg, alltså exempelvis 1.5 - 2 - 2.5 och så vidare. Idag finns de i en mängd olika modeller och färger och underlättar vardagen för dig som ser bra, men inte jättebra!

Tillgänglighet och valfrihet

Numera kan du välja att handla läsglasögon på nätet. Detta kräver naturligtvis att du redan vet vilken styrka du behöver, men det kan du enkelt ta reda på innan beställning. Hur går det till att beställa? Jo, när du konstaterat att du behöver läsglasögon och i vilken styrka kan du enkelt och bekvämt plocka upp hemsidan på din dator. Du kommer att få problem. Det finns nämligen massor med snygga modeller i olika färger att välja emellan. Låt inte detta avskräcka dig, för du kommer inte behöva välja bara ett par. Läsglasögon kan du köpa flera par av, och detta till rabatterade priser. Ju fler par du köper ju billigare blir dina läsglasögon! Erfarna användare av läsglasögon rekommenderar varmt att du köper på dig ett lager. Ett par vid datorn, ett i bilen, ett i jackfickan, ett i sovrummet - gardera dig och bli nöjd och skarpsynt.

Finns det fler än en klinik som utför näsplastik i Malmö?

27 Jan 2020

Kan man tröttna på sin näsa? Vilja ha en ny form? Återställa skador? Är näsplastik i Malmö ett bra alternativ eller finns det på andra orter?

Vilken anledning du än har för att vilja göra en plastikoperation och i synnerhet en som rör din näsa kan du alltid ta en titt in på olika hemsidor och se vad de har för alternativ. Det finns många plastikkliniker i vårt avlånga land som utför näsplastik. Längst ner i söder hittar man näsplastik i Malmö. Men det finns även fler alternativ på olika kliniker som erbjuder både näsplastik och andra kirurgiska ingrepp. Det kan löna sig att läsa noggrant på varje hemsida för att hitta rätt när man står inför en operation. Eller när man är i valet och kvalet om huruvida man vill genomföra en eller inte. Bor man i eller i närheten av Malmö kan det vara värt att göra ett studiebesök och boka tid för ett första besök. Då märker man på plats om det känns bra eller inte.

Varför operera om sin näsa

Det finns säkert många anledningar att gå igenom en plastikoperation av sin näsa. Kanske har man råkat ut för en skada och den blivit sne eller på något sätt deformerad, eller så kanske man aldrig tyckt om den näsa man fått sedan födseln. Det kan även vara så att man tycker att ens näsa helt enkelt inte passar till ansiktet. Att den känns vanprydande. Men det finns även medicinska skäl och det kan till exempel vara allergier eller andningsbesvär. Frågan är om det är farligt och i så fall värt risken. Svaret är att det uppstår nästan aldrig komplikationer i samband med en näsoperation. Det är dock ett relativt komplicerat ingrepp som ställer krav på erfarenhet på kirurgen. Operationen tar ca 1-2 timmar och utförs under lokalbedövning. Möjligtvis kan resultatet bli lite annat än det man från början räknat med. Men lugn, även det går att rätta till vid ett senare tillfälle.

Historik

Ordet näsplastik kommer från grekiskan och är en sammansättning av orden näsa och passa till. Man har spårat ingrepp av det här slaget till forntida Indien och Egypten. I Indien var det vanligt att kvinnor fick sina näsor avhuggna när de blev anklagade för otrohet och det skapade ett behov och intresse av att återkonstruera näsan. Det var en indisk ayurvedisk läkare som utvecklade metoden där, nästan tusen år före Kristus. I början på 1900-talet blev det introducerat även i Sverige.

← Äldre inlägg

Välkommen 

Tappa Kilon är en guide om hälsa, skönhet, mat och träning.

Namnet på sajten låter kanske hårt, men vår tanke är absolut inte att hetsa någon att gå ner i vikt, utan vi vill helt enkelt komma med tips om hur man kan leva ett mer hälsosamt liv.

Läs vår blogg 

I vår blogg hittar du ytterligare tips om hur du kan må bättre i vardagen. Det kan vara allmänna skönhets- och träningstips, intressanta artiklar om plastikkirurgi eller det senaste inom yoga-världen. 

Mycket nöje och trevlig läsning!